Vertaalde boeken

Naast zakelijke vertalingen heb ik de afgelopen jaren ook een aantal boeken vertaald: kookboeken, een DIY-boek en een tuinboek. In 2019 heb ik samen met Lucy Pijttersen gewerkt aan de vertaling van het non-fictie boek De oorsprong van taal van Sverker Johansson.

De oorsprong van Taal

Schrijver: Sverker Johansson
Vertaald uit het: Zweeds, in co-vertaling met Lucy Pijttersen
Verschijningdatum: mei 2020
Uitgever: Meulenhoff

In De oorsprong van taal probeert Sverker Johansson antwoord te geven op de vraag hoe taal nu eigenlijk is ontstaan, want dat is nog steeds niet opgehelderd. De auteur probeert via verschillende wetenschappelijke disciplines antwoord te geven op die vraag. Het boek bevat grappige en informatieve praktijkvoorbeelden.

Groente

Schrijver: Tommy Myllymäki
Vertaald uit het: Zweeds
Verschijningdatum: november 2018
Uitgever: Rebo producties

Tommy Myllymäki is een succesvolle chef-kok en ook een graag geziene kok op de Zweedse tv. In 2013 geeft hij zijn eerste kookboek uit. Met het kookboek Groente wil hij laten zien wat allemaal mogelijk is met groente.

Myllymäki Salade

Schrijver: Tommy Myllymäki
Vertaald uit het: Zweeds
Verschijningdatum: juni 2018
Uitgever: Rebo producties

Met dit kookboek wil Myllymäki laten zien hoe veelzijdig salade is en hoe die het beste opbouwt met een goede dressing als finishing touch. En salades kunnen het hele jaar door!

Good morning

Schrijver: Liselotte Forslin
Vertaald uit het: Zweeds
Verschijningdatum: april 2017
Uitgever: Rebo producties

Liselotte Forslin is in Zweden een bekende blogger en foodjournalist. Van haar hand zijn ook flink wat kookboeken verschenen. De ontbijtrecepten in Good morning zijn geïnspireerd op haar verblijf in de Verenigde Staten. Denk daarbij aan recepten van pancakes tot hartige ontbijtrecepten. De recepten zijn eigenlijk geschikt voor de hele dag – de hele dag ontbijten.

Handboek voor de bloeiende tuin

Schrijver: Claus Dalby
Vertaald uit het: Deens
Verschijningdatum: april 2019
Uitgever: Terra

Claus Dalby heeft de grote tuin van zijn huis in de buurt van het Aarhus in Denemarken ingedeeld op kleur. In dit boek neemt hij je aan de hand van prachtige foto’s mee door zijn tuin. Hij beschrijft nauwkeurig welke planten hij gebruikt, welke kenmerken de planten bezitten en of bijvoorbeeld zon of schaduw is vereist. Verder is het boek heerlijk om door te bladeren!

51 DIY projecten

Schrijver: Katarina Natalie Andersen
Vertaald uit het: Deens
Verschijningdatum: oktober 2018
Uitgever: Terra

Met dit boek kun je zelf aan de slag om decoratieve objecten te maken voor je huis. Gezien de Deense achtergrond van de samensteller van dit boek is de stijl Scandinavisch, modern, in neutrale en rustige kleuren.